Strona główna forum
»
GŁÓWNA
GŁÓWNA
Ekologia zwierząt
Biochemia zwierząt z elementami biofizyki
Chemia rolna z elementami gleboznawstwa
Genetyka zwierząt i metody hodowli
Mechanizacja produkcji zwierzęcej
Mikrobiologia
Parazytologia
Anatomia i histologia układów rozrodczych samic i samców zwierząt domowych
Anatomia topograficzna zwierząt domowych i laboratoryjnych
Biologia komórki i histomorfologia
Fauna środowiska hodowlanego
Genetyka ilościowa
Mikrobiologia surowców i produktów zwierzęcych
Mikrobiologia żywności i pasz
Ochrona i gospodarowanie zasobami fauny krajowej
Parazytozy zwierząt i ludzi
Programy hodowlane
Wstęp do genomiki
Zwierzęta łowne, chronione i użytkowane niekonwencjonalnie
Chów i hodowla fermowa zwierząt nieudomowionych
Hodowla bydła
Hodowla drobiu
Hodowla koni
Hodowla trzody chlewnej
Hodowla zwierząt futerkowych
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Języki obce
Język angielski
Język niemiecki
Język francuski
Inne
Kontrolowany rozród koni w hodowli państwowej oraz chowie terenowym
Programy komputerowe w żywieniu zwierząt
Rola człowieka i środowiska w kształtowaniu się regionalnych ras koni
Sport konny i wyścigi
Substancje antyodżywcze i szkodliwe w paszach
Technologie produkcji pasz
Użytkowanie koni i psów w terapii ludzi-hipoterapia i dogoterapia
Współczesne formy użytkowania koni
Zmienność cech u różnych ras i grup koni
Zoopsychologia stosowana w hodowli i chowie zwierząt
Ekologiczna produkcja drobiu
Ekologiczna produkcja wieprzowiny
Ekologiczna produkcja wołowiny i mleka
GIS i GPS w ochronie zasobów przyrodniczych
Hodowla owiec i kóz
Hodowla psów i kotów
Informatyka stosowana
Rozród zwierząt
Waloryzacja siedlisk fauny
Biologia gatunkowa a wypas
Biotechniczne metody wspomaganego rozrodu małych przeżuwaczy
Charakterystyka dzikożyjących gatunków świń
Czynniki determinujące jakość mięsa i wyrobów wieprzowych
Diagnostyka molekularna DNA w hodowli zwierząt
Dobrostan świń-czynniki wpływające na jego poziom i kryteria oceny
Etologia stosowana
Organizacja produkcji trzody chlewnej w gospodarstwach specjalistycznych
Praktyczne zastosowanie metod optymalizacji komfortu bytowego świń
Proekologiczne i niekonwencjonalne sposoby chowu i użytkowania świń
Sezonowość w rozrodzie i laktacji owiec
Tradycyjne i regionalne produkty zwierzęce